Nyt kutsuu mua Kuusamo

 

Riisitunturilla kesällä 2021.

Katse kaukaisuuteen, lomaan ja pohjoisempaan. Huomenna suuntaa meidän ryhmä rämä Kuusamon maisemiin. Olemme olleet siellä suunnalla hassusti pelkästään kesäaikaan ja tämän tekstin kuvat ovat kesältä 2021. 

Olen katsellut kiinnostavia kohteita valmiiksi ja suunnitellut reittejä: Uuttusuo, Vaimonsuo, Paska-aho ja Moisasenlamminsuo, jolla ajelin ensimmäistä kertaa fättärillä tuona kesänä ja tietysti juuri moottorikelkkareitin pohjia (en suosittele). Tällä kertaa sukset lienevät paras vaihtoehto lähestyä näitä kohteita.


Evästauko Riisitunturin Pilvilammella.

Riisitunturi on myös tähtäimessä. Se on yksi suosikkipaikkani. Olen pitkin talvea ihaillut Riisitunturin talvimaisemia Instagramissa ja maltan tuskin odottaa, että pääsen itse sinne samoilemaan.


Kesäreissuilla koko perhe aina odottaa, milloin "pororaja" on ylitetty ja kuka näkee ensimmäisen poron. Se on aina ilon ja kiljunnan paikka. Nyt talvella poroihin tuskin törmää. 


Porot Posiolla.

Kesällä 2021 kokeilin ensimmäistä kertaa fättärillä ajelua. Ihan ensimmäinen reitti vedettiin ristiin rastiin Rukan reittejä ja kun muut hurjapäät lähtivät koskenlaskuun, vuokrasin itselleni pyörän vielä toiselle päivälle ja suuntasin pelottomana Kouervaaran reitille. Reitistä sanotaan, että se on helpoo, mutta kyllä siinä oli aloittelijalle haastetta ihan riittämiin. 

Pyöräreitin alkuvaiheilla kerkesin jo pyllähtää pitkospuilta suohon. Onneksi oli pehmeä alusta ja sain itseni jotenkin kammettua ylöskin. Sen jälkeen en niin luottavaisesti ole kapeita pitkoksia yrittänyt ylittää. Toinen tiukka paikka ole Kouervaaran nousun alussa, kun törmäsin verissäpäin ambulanssia odottavan pariskuntaan. Olivat tulleet kivikkoista alamäkeä turhan kovalla vauhdilla. Se oli ensikertalaiselle hyvä varoitus, maltoin ottaa paluulaskun rauhassa.




Kouervaaran huipulta oli mahtavat näkymät, onneksi jaksoin sinne asti. Totta puhuen, meinasin kääntyä takaisin vähän aikaisemmin, mutta sinnillä jatkoin huipulle asti. Matkaa kertyi yhteensä 55km, mikä on kokemattomalle ja puolikuntoiselle aika paljon. Etenkin, kun varustautuminen oli puutteellista eli evästä ja vettä oli ihan liian vähän. Muistan vieläkin elävästi, että olin reissun jälkeen aika poikki ja peffa oli kipeä monta päivää.

Nyt yritän noitua flunssaoireita pois kaikin keinoin. Pois pois paha flunssa, minulla kiire rinteisiin ja laduille, maisemiin lumisiin!



Kommentit

Suositut tekstit