Auringonpaistetta Onkersuolla


Tuuli on piirtänyt kevyitä kuvioita lumeen ja aurinko paistaa. Oksat näyttävät siltä kuin niitä koristaisivat jalokivet. Paras mahdollinen ilma suunnata tutkimaan uusia suo-alueita!

Olin ajatellut vuokrata fatbiken Rukalla yhdeksi päiväksi ja lähdinkin katsastamaan mahdollisia ajettavia maastoja. Pyhän Jyssäyksen ja muita Rukan alueen kesäreittejä olen jo ajellut, mutta Rukan sivustolta löytyi viittaus Antinperän reitistä ja kun se kaiken muun hyvän lisäksi sijaitsee Onkersuon alueella, on sinne tietenkin suunnattava. 



Suo on kaunis. Lumikenttää riittää ja siellä täällä seiskoskelee muutaman puun ryhmiä. Onkersuolle ei ilmeisesti pääse kesäaikaan, sitä ei mainita alueen kesäreiteissä eli ilmankos en ole sitä huomannut. Onkersuon alueella on useampia pieniä lampia, Onkerlammit, mutta nyt niitä ei lumipeitteen alta erota. 



Onneksi en suoraan vuokraanut fättäriä vaan lähdimme ensin tutkailemaan aluetta Allin kanssa. Lunta oli tullut pintaan sen verran, että vaikka reitti on ajettu, sen pinta on pehmeä ja etenkin reunalta helposti pettävä. Baana ei todellakaan ollut helposti pyörällä ajettavissa ja tätä vähän ihmettelin, onhan kuitenkin hiihtoloma ja luulisi porukkaa riittävän myös talvipyöräilyyn. 

Tutustumiskäynti jäi siis yhteen kertaan, mutta paikka jäi kyllä mieleen ja muistiin. Fatbikea en vuokrannut koko loman aikana, vietin aikaa rinteessä, ladulla ja Riisitunturilla. Viimeisimmästä toisella kertaa enemmän.



Lisätietoja Antinperän reitistä:

Läskipyöräilyä Rukan hangilla (Mettaanmeni.fi)

Lumikenkäilyä, läskipyöräilyä ja valaistuja jääveistoksia - Rukan talvitarjonta monipuolistuu: " Meiltä on kyselty niin sanottuja helpompia liikkumispaikkoja" (Koillissanomat.fi)

Antinperän talvireitti (Onkersuo), 4,4km ympyräreitti (Luontoon.fi)


Kommentit

Suositut tekstit